MI AZ A HARSONIC ®

  

 Harsonic ® vitathatatlanul vezető szerepet tölt be a biofilm és más baktériumok , lerakódások eltávolitásában.

Magas szintű szakmai hozzáállásunk és  tudományosan bizonyított előnyeink , aról  tesznek bizonyosságot , hogy nem ígérünk semmi olyat ami elérhetetlen.

Harsonic Company ® több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik a szennyvíztisztításban  mindig a  környezetbarát technológia volt az eggyik legfontosabb tényező .

Rengeteg vizsgálat és kísérlet erdményezte ,hogy kifejlesztettük saját ultrahangos berendezéseinket ,amelyek mára piac vezetők a /BIOFILM/ és egyéb lerakódás elleni harcban.

Csapatunk mérnökei , azon dolgoztak, hogy egy nagyon erős és nagyon hatékony terméket álitsanak elő.Ezért megalkottuk a HS technológiát ami saját fejlesztés és szabadalom.  Ezzel a HS technológiával a konkurencia termékeihez  képest 30-40% -kal hatékonyabbak a termékeink .

  

 Ez elmúlt 25 évben a /BIOFILM/ és más baktériumok,és lerakódások  /VEGYSZEREK  NÉLKüLI/ megszűntetés  területére öszpontosítottunk.

Kinálatunkban  10 hatékony terméket kínálunk.

1. Harsonic ®: kedvtelési és sportolás  célú vízi járművek védelme


                   A hajótest 
                   a hajócsavar  / propeller / 
                   üzemanyag-és olajtartály
                   A víztartály

    
2, Harsonic ®: Ipari hajózás védelme

                   A hajótest 
                   a hajócsavar  /propeller /
                   a tartályok
                   hűtők és hőcserélők
                   vezetékek , csőrendszerek

3. Harsonic ®: az  Iparban 

                   A hűtőtornyok, hőcserélők
                   ipari tartályok
                   szűrők
                   ipari vezetékek, csőrendszerek

4. Harsonic ®: Agrokultúra és aqakultúra

                   csövek
                   tartályok
                   nyitott tartályok, tavak, medencék
                   pezsgőfürdők

HAJOKHOZ

   AZ IPARBAN

NYILT VÍZTÁROLOK

CSőRENDSZEREK

  HAJÓZÁS

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                     MI IS AZ ULTRAHANG  ES HOGY MŰKÖDIK ?


Az ultrahang  körülbelül 20 kHz ( 20000 Hz) mechanikusan eloalitott rezges,amit az emberi ful nem erzekel.

Ultrahangot  előállítani , és használni   különböző állatok is tudnak  -pl a denever ezt  használja a tájékozódásra  és vadászatra is. , Ugyan igy a delfin is ultrahangot hasznal. Ultrahangot  bizonyos rovarok is hasznalnak , például. szúnyogok és lepkék. Bár számos faj az állatok kozt  nem képes előállítani ultrahangot  , de hallani haljak , például. kutya, macska vagy az egér .

 A levegőáramlást generatorok vagy nagy sebessegu  fuvokak  piezoelektromos elektroakusztikus átalakítók és magnesostrikciós hasznaljak az ultrahang letre hozasahoz.

A gyakorlatban az ultrahag kepessegeit ott hasznaljuk ki ahol az anyaggok strukturaja valtozik igy valtozik a hangelvezeto es vissza vero tulajdonsaguk is.

Visszaverodessel tavolsagot is tudunk merni.Homogen teruletek felterkepezesere is alkalmas igy mukodnek a tengeralatt jarok sonarjai vagy a halaszok halradarjai.

Az orvostudomanyban is hasznaljuk , mivel  az ultra hang vissza verodik a szerveinktol es ezeket a hullamokat szamitogeppel kep formajaban tudjuk meg jeleniteni./sonografia/A gyógyszert használják például orvosi vizsgálat , mert az ultrahang hullámok áthaladnak a test és érinti a különböző hatóságok . A visszavert hullámok átalakíthatjuk egy számítógépes kép ( ultrahang ) . A leggyakoribb példa a vizsgálat az emberi magzat terhes nők esetében.

Felhasznalhato a tisztittasban is,mivel a folyadek att veszi a rezgesek impulzusat igy nagyon gyor vibracio jon letre.

Minden szervezetnek megvan a maga sajátos frekvenciaja .

Ultrahang teljesen ártalmatlan . Mert nem használ sugárzást , es nincs mellekhatasa.

Az ultrahangot használjuk minden napi eletunk szamos teruleten , de főleg az orvostudományban .

Annak bizonyítására, hogy a Harsonic ® nem karos az ellolenyekre es az elektronikus készülékekre EMC tanúsítással rendelkezik .

Harsonic ® termékeink  nagy pontosságúak és kiváló minőségűek , így tudunk akár 5 év teljes koru  garanciát vallalni  .
 .

 

 

MIT IS REJT A BIO-FILM SZO ?

 

A biofilm vagy biohártya mikroorganizmusok egy felületen összetapadt, egybefüggő bevonatot képező sejtjeiből áll (a felülethez nem, csak egymáshoz tapadt sejtek mikrobapelyhet alkotnak). A sejtek gyakran az általuk termelt, nyálkának is nevezett extracelluláris polimer anyagokba (extracellular polymeric substance, EPS) ágyazódva helyezkednek el. Ez sejten kívüli DNS-ből, fehérjékből, poliszacharidokból áll. Biofilmek előfordulnak élő és élettelen felszínen, természetes, ipari vagy kórházi környezetben egyaránt.[1][2] A biofilmben élő mikrobák fiziológiailag különböznek ugyanazon faj sejtenként szabadon úszó (planktonikus) állapotától.

A bevonat vastagsága néhány mikrométertől a fél méterig terjedhet, és benne több baktériumfaj, valamint a Protista és az Archaea csoport képviselői is előfordulhatnak. A bevonatban élő baktériumok sejtjei és a sejten kívüli komponensek bonyolult módon rendeződnek el, másodlagos struktúrákat, például mikrokolóniákat hoznak létre, melyeken keresztül csatornák rendszere biztosítja, hogy a tápanyagok megfelelő módon jussanak el az egyes sejtekhez.[3][4] Természetes körülmények között, mint például a földben és a növények felületén a baktériumok többsége bevonatot alkotva található meg.[5]

A biohártya fontos tényezője a krónikus bakteriális fertőzéseknek, vagy a beültetett orvosi eszközöknél fellépő fertőzéseknek, mert a baktériumokat megvédi, így sokkal nehezebben pusztíthatók el, mint az egyedi sejtek,[6] hiszen a folyadékok, gőzök nagyon nehezen hatolnak be a biofilm belsejébe.[7]

A mikrobák több körülménytől függően alakítanak ki biofilmet: ezek közé tartozik a specifikus vagy nemspecifikus kötődési helyek felismerése egy felületen, a tápanyagbőség vagy akár a gátló hatásúnál kisebb koncentrációjú antibiotikumnak való kitettség.[8][9] Amikor az egysejtű átáll a biofilmre jellemző növekedési módra, fenotípusos változáson megy át, melynek során génjei nagy csoportjainak a szabályozása változik meg.

                           MT IS ERDMENYEZ A BIOFILM MEGSZUNTETESE

 •         nincs tobbe lerakodas ,kagylok,csigak...stb

 •        megszunik a rozsda ,korozio vizko lerakodas

 •        megszunik a bakterialis fertozes veszelye

 •       a csorendszerek,szurok nem dugulnak el tobbé

   

   A biofilm képződésekor először is a szabadon úszó mikroorganizmusok valamilyen felülethez tapadnak. Az elsődleges megkötődés létrejöttében a sejtek szilárd felszínek iránti „vonzalmán” kívül a hordozók hidrofób vagy hidrofil tulajdonságai, a kemotaxis és a felszínek közelében kialakuló speciális turbulenciaviszonyok is szerepet játszanak.[13] A „kolónia” első sejtjei gyenge, könnyen elszakítható módon, van der Waals-erőkkel kötődnek a felülethez. Ha nem sodorja le semmi őket, permanensen lehorgonyozhatják magukat sejtadhéziós struktúráikkal, pl. pilusokkal.[14] Az első kolonista sejtek előkészítik a többiek letelepedését adhéziós kötőhelyek nyújtásával, és a szukcesszió következő lépéseként megkezdik a biofilmet összetartó EPS nyálka termelését. A növekvő mennyiségű EPS barrier közeget alakít ki, amely védelmet nyújt, valamint a térhatás és a korlátozott tápanyag-diffúzió miatt le is lassítja a sejtek növekedését és osztódását.[15] Egyes fajok nem képesek önállóan a felülethez rögzülni, de a nyálkához vagy a korai kolonista sejtekhez igen. A kolonizáció során jelenik meg a quorum sensinggel való kommunikáció képessége olyan jelzőmolekulák segítségével, mint az N-acil-homoszerin laktonok (AHL). A kolonizáció kezdete után a biofilm növekedését újabb mikroorganizmusok lehorgonyzása és már letelepedett sejtek osztódása adja. A biofilmképződés utolsó stációja az érés, aminek során a biofilm teljesen kialakul, és ettől kezdve leginkább csak formájában, méretében változik. Az érés folyamán a biofilmmátrixban csatornák keletkeznek a víz és a tápanyagok diffúziójának elősegítésére, létrejön a biofilm jellegzetes szerkezete. A biofilm kialakulása az összetapadt sejtkolóniát vagy -kolóniákat magas antibiotikum-ellenállással képes felruházni. Az utolsó fázisban a biofilmekben élő sejtek kiszakadnak a mátrixból, és újra planktonikussá válnak. Tápanyaghiány esetén EPS-bontó enzimeket termelve annak alkotóelemeit tápanyagként képesek felhasználni.

                               

                                                 A BIO-FILM KIALAKULASA 5 LEPESBEN.

  (1) Elsődleges megkötődés, (2) Irreverzibilis kötődés, (3) Biofilm érése I, (4) Biofilm érése II és (5) Visszaalakulás.

   

Notice: Undefined variable: footer in /home/html/donaumarine.com/public_html/index.php on line 336